lördag 28 april 2012

Lördag

Mitt i allt fanns överlopps tiden där! Det är helg, solen skiner (eller sken iaf för bara någon sekund sedan) här i Vasa. Lägenheten är så gott som städad, all tvätt är invikt i skåpen och jag har lyckats färdigställa ett skolarbete.

Skulle väva hela dagen igår men efter att ha trätt i tramporna var det något som gick snett så det blir inget mer av det innan nästa vecka då jag får lite hjälp av en medstuderande som gjort trampknytningen betydligt fler gånger än vad jag gjort. Vävde/luffarslöjdade istället klart min korg av tidningspapper som jag påbörjade i torsdags. Även den hör till ett av mina projekt i en kurs i skolan. Jag blir så glad då jag tänker på att jag faktiskt kan få studiepoäng för sådant som jag tycker om att göra. Tror jag skall sätta en kruka in i den och plantera lite sommarblommor i min tidningspapperskorg ute på balkongen.



Har virkat lite afrikanska blommor också de senaste dagarna. En blomma tar inte så länge att göra så jag har passat på att unna mig lite virktid mellan alla andra måsten. Råkade virka fel när jag virkade min andra afrikanska blomma, glömde bort näst sista varvet och då blev de att se ut som nedan istället. Tycker bättre om dessa blommor så nu har jag snart en hög av dem. Vet dock inte vad jag skall tillverka av alla mina blommor?!


Idag har jag även unnat mig frukost i sängen, smootie med banan, röda vinbär, blåbär, pumpafrön och turkisk yoghurt fick det bli. GOTT!


För en tid sen fick jag även ihopskruvat balkongsbordet så nu står det där ute i solen (som inte lyser mer men 60% kommer genom målen).


Denna helg kommer att gå i matens tecken. Igår blev det middag med Sofia på strampen. Trots två timmar av skratt och diverse ahaa upplevelser kände vi inte att vi hunnit tala tillräckligt. Vi funderade på att ta efterrätt också men så slog det oss att vi ju kan ta efterrätt på något annat ställe. Lyxa till det hela lite mera med två restauranger på en kväll. Så det fick bli glass på Il Banco. Har ni inte ätit glassen där så rekommenderar jag verkligen att ni testar!


Nu skall jag iväg till stan och träffa Ida, vi skall kocka ihop kvällens middag tillsammans och avnjuta den tillsammans med ett glas vitt eller två.. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar